Saturday, June 16, 2018

Pide Ban

Kavurmali Pide 23

Doner 22

8 comments:

  1. Pideban da asiri sik zam yapiyor.

    İkisi de sene basi 20 idi.

    Martta doner 21 pide 22 olmustu

    ReplyDelete
  2. Sarıyer'de yemek günü rotası hazırla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pideban-sarıyer börek-mesire işkembe

      Delete
    2. özel konsept olarak pideban yemek günü de düzenlenebilir:

      pide, döner, akçaabat köfte, lahana sarması, hamsili pilav

      Delete
    3. 2.si daha çok hoşuma gitti. Çıkmıyoruz pidebandan.

      Delete
  3. PATATESTE YÜZDE 94

    Habertürk'ten Yiğican Yıldız'ın haberine göre; bir ay içinde patatesteki fiyat değişimi yüzde 94’ü buluyor. Rakamlar, mayıs ayında bir kilo patates için talep edilen bedelin, haziran ayında 500 gram patates alabildiğini gösteriyor. 2017 Haziran ayı fiyatları ile karşılaştırıldığında ise, patates en düşük 1.3 liradan, en yüksek ise 2 liradan alıcı buluyordu. Buna göre patatesteki bir yıllık fiyat değişimi yüzde 75’i bulmuş durumda. Tablo böyle olunca, patatesin market raflarındaki fiyatı da cep yakar hale geldi. Raflarda çeşidine göre kilosu 4.5 liradan 6 TL’ye kadar patates bulmak mümkün.

    SOĞANDA YÜZDE 212'LİK ARTIŞ

    Patatesteki tablo, soğanda da benzer durumda. Mayıs ayında kilosu İstanbul halinde 1 ile 1.6 lira arasında değişen fiyatlardan satılan soğanın, haziran ayı itibarıyla ise fiyatı 3 ile 5 lira aralığına yükseldi. Bundan bir yıl önce soğanın kilogramının halde 60 kuruş ile 1 lira arasında alıcı bulduğu göz önüne alındığında, bir yıllık farkın yüzde 400 olduğu görülüyor. 1 aylık fiyat artışı da yüzde 212 seviyesinde. Fiyatlardaki artış, 1 kilogram soğanın market raflarında 6.5 liradan tüketiciyle buluşmasına neden olmuş durumda.

    SÜT ÜRÜNLERİNDE DE FİYAT ARTIŞLARI YÜZDE 35’İ BULDU

    Patates ve soğanın yanı sıra, bir yıllık süreçte diğer gıda ürünlerinde de fiyat artışları yaşandı. TÜİK verilerine göre, tereyağı fiyatını bir yılda yüzde 35 artırırken, sütte yüzde 24 ve yumurtada da yüzde 21’lik fiyat değişimleri görülüyor. Bazı ürünlerde ise, TÜİK’in açıkladığı rakamlar ile market raflarındaki fiyatlar arasında belirgin farklar göze çarpıyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. son 1 senede:

      süt 3.25 ---> 4.00 (doğru söylemişler)

      tereyağı 30 ---> 45 (yüzde 50)

      yumurta 8'li 8 ---> 10 (doğruya yakın)

      Delete
    2. peynirle yoğurt da yüzde 20 arttı demişler.

      ikisi de daha fazla arttı kesinlikle.

      Delete